diensten

Persoonlijke zorg bij u in de buurt

Ook bij u in de buurt werkt Mundozorg met kleine wijkteams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor de verzorging en verpleging van cliënten in een vaste wijk. Hierdoor kent u onze zorgverleners beter en wij u. Bovendien krijgt u minder verschillende gezichten over de vloer.

Dagelijkse verzorging

Onze zorgverleners komen bij u thuis om u te helpen bij:

  1. persoonlijke verzorging, zoals wassen en aankleden
  2. verpleging, zoals de wondverzorging
  3. het toedienen van medicijnen of injecties in overleg met uw (huis)arts of specialist.

Zorgondersteuning

De dagelijkse zorgverleners worden ondersteund door de wijkverpleegkundige en zorgmanager. Samen coördineren zij de zorg en houden contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt. Bij aanvang van de zorg komen zij langs voor een kennismakingsgesprek.

De wijkverpleegkundige komt voor een intake bij u thuis om te inventariseren welke hulp nodig is. Hieronder vallen verzorging en verpleging. De wijkverpleegkundige stelt een indicatie op, die de basis vormt voor de verdere hulp door ons team. De zorgmanager denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. Zij kan u advies geven over medicijngebruik, hulpmiddelen of woningaanpassingen.

Eigen regie

Mundozorg levert graag zorg, maar we willen ook dat u als cliënt onafhankelijk blijft van ons. Het gevoel van autonomie proberen wij zoveel mogelijk te stimuleren, maar mochten bepaalde taken niet meer lukken, dan nemen wij die in overleg van u over. U beslist zelf, samen met partner, familie of mantelzorgers over wat voor u belangrijk is. Mundozorg houdt rekening met uw persoonlijke situatie en wensen. Wij geloven in deze aanpak en stemmen daar het persoonlijk zorgplan op af. Zo biedt Mundozorg de wijkverpleging die bij ú past.

Moet ik zelf mijn indicatie aanvragen?

Nee. De wijkverpleegkundige regelt uw indicatie en bepaalt samen met u en uw mantelzorger hoeveel en welke zorg u nodig heeft.

Bij Mundozorg kunt u zorg ontvangen vanuit de zorgverzekeringwet (ZvW), particulier, maar ook vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Tevens bieden bij dagbesteding voor alle doelgroepen.

Kosten

De zorg die u ontvangt via Mundozorg wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar.

 

Mundozorg | Groenestraat 294 B 1.08 | 6531 JC Nijmegen | t.: 024 675 98 60 | KvK nr.: 58116389